Ekspresy do kawy oparte na systemie Dolce Gusto na dobre wtopiły się już w krajobraz […]
Żywność
Czy kiszone warzywa to tylko słowiański przysmak?
Warzywa kiszone są tak silnie zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że uważamy, iż jest to […]
Sok z kiszonej kapusty i sok z kiszonego buraka – właściwości
Od stuleci w rodzimej kuchni korzysta się z kwaszonek. Ostatnio jednak raz za razem mówi […]
Kiszonki to zdrowie – kilka słów o ogórkach kiszonych
W zupie, na kanapce, w sałatce bądź jako dodatek do dania głównego – kiszone ogórki […]
Tradycyjne pieczywo z Piekarni Pochopień
Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi […]
Uniwersalne dania polskiej kuchni – barszcz czerwony
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to danie typowo na święta, którą podajemy zwykle podczas […]
Żurek, żur, barszcz biały – czym charakteryzują się te zupy
W ostatnich latach rzadko już zjadamy dwuposiłkowe obiady. Z powodu chronicznego pośpiechu, co generuje pragnienie […]
Rodzaje zamienniki kapsułek Lavazza A Modo Mio
Przedsiębiorstw przetwarzających kawę jest nieprzebrana ilość, jakkolwiek Lavazza ciągle mieści się na liście tych najbardziej […]
Kapsułki do ekspresu – zawsze idealna kawa
Duża część z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki ciepłej, smakowitej kawy, która szybko […]
Ile może stać otwarte wino?
Zastanawiasz się, ile może stać otwarte wino? A może myślisz, czy otwarte wino się psuje? […]